Premium voordelen

Premium voordelen
Grepolis heeft 5 grote premiumfuncties naast het halveren en uitbreiden met minder gs. Hieronder staan ze met uitleg en handige tips om ze zo optimaal mogelijk te gebruiken.

- Bestuurder
De bestuurder geeft jou een aantal nieuwe opties binnen grepolis om het een en ander te optimaliseren. De onderstaande overzichten biedt de bestuurder.

Handel
Zelf vind ik dit het overbodigst van alle overzichten. Met dit overzicht kan je kiezen van welke stad naar welke stad je wilt handelen. Echter is het handiger om gewoon een handels tablat te openen voor desbetreffende stad, de gs die je nodig hebt ernaartoe te sturen (in hoeveelheden als 5000 gs van elk) en  in de desbetreffende stad te blijven bouwen/trainen.

Beveloverzicht
In dit overzicht zie je alle bewegingen die uit of naar jouw steden gaan of komen. Erg handig bij een grote belegering dus! En daarnaast kan je het ook gebruiken om te kijken of je time (indien op dezelfde sec als de kolo) wel goed uitkomt.





Rekrutering
Zeker voor later in het spel heb je natuurlijk geen zin om elke dag elke stad langs te gaan om te rekruteren. Hiervoor is er het rekrutering-overzicht. Voor vroeger in het spel adviseer ik trouwen rekruteren op de normale manier aangezien je dan iets minder kans op foutjes hebt.

Troepenoverzicht
Ook deze functie is voor later in het spel, als je dan namelijk geen zin of tijd hebt om een speciaal soort troep te zoeken kan je mooi in het troepenoverzicht zien waar ze zich 'verstoppen'.

Troepen buiten
Indien je niet weet waar je troepen zich uitspoken kan je simpelweg op troepen buiten klikken. Daar heb je naast het zien waar je troepen zijn ook de optie om ze terug te trekken.

Gebouwenoverzicht
Dit overzicht functioneert als het ware als senaat voor jouw hele koninkrijk. in één overzicht kan je zelf uitkiezen waar je wilt uitbreiden.

Cultuur
Ook dit overzicht is net als 'rekrutering' voor later in het spel, je hoeft hiermee niet meer uren lang door je hele koninkrijk te wandelen om stadsfeestjes aan te kruizen maar kan simpelweg met 1 klik op de knop overal tegelijk een stadsfeest organiseren.

Goden
Zelf vind ik dit één van de slechtste overzichten, je ziet welke stad welke god aanbidt en hoeveel gunst je hebt van elk. Dit laatste kan je ook zien door met jouw muis op jouw god linksboven te staan.

Grotten
Vind dit zelf wel een handige voor spelers die veel zilver in hun grot willen. Indien je hebt getraind of een stadsfeest hebt georganiseerd houd je meestal zilver over. Dit zilver kan je mooi met een paar klikken in je grotten stoppen.

Stadsgroepen
Weer een leuk overzicht voor later in het spel. Met stadsgroepen kan je mooi je soorten steden indelen. Ideaal als je bijvoorbeeld achter elkaar een speciaal soort/aantal troepen wilt trainen.

Stedenlijst
Met de stedenlijst kan je mooi zien wat er gebeurd in al je steden, van aanvallen tot onderzoeken!

- Handelaar
De handelaar geeft een bonus voordeel.

Grondstoffen
Indien je de handelaar hebt geactiveerd geeft hij je +30% grondstof bij de producties.

- Hogepriesteres
De hogepriesteres geeft een bonus voordeel.

Gunst
Indien je de hogepriesteres hebt geactiveerd geeft hij je +30% gunst bij de tempel. Handig als je veel met de halveer spreuken doet!

- Generaal
De generaal geeft een bonus voordeel.

Kracht
Indien je de generaal hebt geactiveerd geeft hij je +20% extra kracht in het veld (over land), en dus ook +20% cp uit gevechten.

- Kapitein
De generaal geeft een bonus voordeel en twee overzichten.

Kracht
Indien je de generaal hebt geactiveerd geeft hij je +20% extra kracht in de zee, en dus ook +20% cp uit gevechten.

Aanvalsplanner
Met de aanvalsplanner kan je zelf kijken hoe laat je online moet zijn om je aanval de deur uit te sturen, alhoewel dit ook met simpel rekenwerk kan heeft de aanvalsplanner veel fans.

Boerendorpen
Met het boerendorpen overzicht kan je met een klik al je boerendorpen farmen in de desbetreffende stad. Erg handig in het begin wanneer je de gs hard nodig hebt. Tip: zet een normaal opeis tabje onder je overzicht, dan kan je precies zien wanneer je weer moet klikken!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten